Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

ΕΝΣΤΑΣΗ του συνδυασμού «ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Προς την

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

των εκλογών του ΓΕΩΤΕΕ που πραγματοποιήθηκαν στις 11/12/22

 ΕΝΣΤΑΣΗ

του συνδυασμού «ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

        Με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα τα οποία δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του ΓΕΩΤΕΕ το ψηφοδέλτιο «ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ» λαμβάνει 444 ψήφους και 7,3 % επί των έγκυρων ψηφοδελτίων που είναι 6095 ψηφοδέλτια.

      Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤΕΕ αποτελείτε από 15 έδρες. Αρα το μέτρο για μία έδρα στο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο είναι 406 ψηφοδέλτια. Η παράταξή μας έλαβε 444 ψηφοδέλτια και δικαιούται μία έδρα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤΕΕ ακόμη και με υπερενισχυμένη αναλογική. Έχει μάλιστα  υπόλοιπο 38 ψηφοδέλτια.

     Στα προσωρινά αποτελέσματα τα οποία εκδώσατε το «ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ» δε λαμβάνει καμία έδρα επειδή διαμορφώνεται το «μέτρο» με βάση τις ειδικότητες που καταλαμβάνουν τις θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και όχι το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Ενώ τα αποτελέσματα βγαίνουν επί του συνόλου των ειδικοτήτων οι έδρες μετά μοιράζονται ανά ειδικότητα!!! ενώ δεν ψηφίζουμε ανά ειδικότητα για Διοικητικό Συμβούλιο και Διοικούσες Επιτροπές....

     Το αποτέλεσμα  των εκλογών βγαίνει με βάση το συνόλο των ψηφισάντων  ενώ η κατανομή των εδρών δεν γίνεται με βάση το σύνολο των ψηφισάντων κάτι που αποτελεί κατάφορη παραβίαση της ισοτιμίας του κάθε ψήφου. Αυτό συμβαίνει και με τις έδρες στις Διοικούσες Επιτροπές των παραρτημάτων σε βάρος και άλλων συνδυασμών.

   Σας καλούμε να εκδώσετε αποτελέσματα για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με μια όσο γίνεται πιο ισότιμη κατανομή εδρών . Αυτό σημαίνει ότι το «ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ» καταλαμβάνει μία έδρα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και για αυτό το λόγο καταθέτουμε την ένσταση.

   Σας καλούμε να πάρετε αυτή την πολιτική απόφαση, μια απόφαση που στις επικείμενες καταστατικές αλλαγές που συζητιούνται θα ανοίξει το δρόμο για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογικές διαδικασίες του ΓΕΩΤΕΕ.

   Σας καλούμε να μας κοινοποιήσεται την απόφαση σας αλλά και τη στάση όλων όσων εκπροσωπούνται στη Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

 15/12/22

Σας ευχαριστώ

για το «ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι γεωπόνοι μαζί με την Πανεπιστημιακή κοινότητα και τους φοιτητές, στην υπεράσπιση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης

 Σαν Γεωπόνοι, σαν άνθρωποι που περάσαμε από τα Πανεπιστήμια, θεωρούμε ότι πρέπει να εκφράσουμε την γνώμη μας για την πρόθεση της κυβέ...