Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Γεωτεχνικών Β/Δ Ελλάδας για το δυστύχημα στα Τέμπη

Η οργή και η αγανάκτηση να μετατραπεί σε αγώνα

ενάντια στη πολιτική που θεωρεί τη ζωή μας κόστος


Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των συνανθρώπων μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στο δυστύχημα στα Τέμπη, αποτέλεσμα εγκληματικών πολιτικών. Ο τεμαχισμός της εταιρείας από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τον ξεπούλησαν και τον διέλυσαν, ήταν ο προάγγελος αυτής της τραγωδίας.

Η οργή μας ξεχειλίζει! Να μη μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα. Δεν θα επιτρέψουμε να μπαίνουν οι ζωές μας στο ίδιο ζύγι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν θα ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν κάθε δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τους κοστίζει.

Όπως καταγγέλλουν εδώ και καιρό τα σωματεία των σιδηροδρομικών δεν έγινε καμιά αναβάθμιση των υποδομών, στην ασφάλεια της κυκλοφορίας, δεν ελέγχονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι εργολαβίες-των ιδιωτών αυξάνονται σε βάρος της σταθερής και μόνιμης εργασίας, δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβαινόντων, με κίνδυνο να υπάρξει πολύνεκρο δυστύχημα εξαιτίας όλων αυτών. Η απάντηση των εταιρειών στις καταγγελίες ήταν απολύσεις και περικοπές στο προσωπικό με στόχο την ολοκλήρωση, την «εξυγίανση».

Τo σωματείο μας καλεί τη Τετάρτη 8/3 ημέρα της γυναίκας στις συγκεντρώσεις που καλεί η ΑΔΕΔΥ αλλά και Εργατικά Κέντρα της περιοχής ευθύνης δράσης μας ενάντια στη πολιτική που ρημάζει τις ζωές μας. Όσο οι ζωές και η ασφάλεια μας λογαριάζονται με την λογική του κόστους και του κέρδους δεν θα σταματήσουμε να μετράμε νεκρούς.

Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους

Σωματείο Μισθωτών Γεωτεχνικών Β/Δ Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι γεωπόνοι μαζί με την Πανεπιστημιακή κοινότητα και τους φοιτητές, στην υπεράσπιση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης

 Σαν Γεωπόνοι, σαν άνθρωποι που περάσαμε από τα Πανεπιστήμια, θεωρούμε ότι πρέπει να εκφράσουμε την γνώμη μας για την πρόθεση της κυβέ...